Re-integratie Derde Spoor

Re-integratie van ex-medewerkers in de WIA maakt van alle partijen een winnaar!

3de Spoor beperkt uw schadelast

Re-integratie Tweede Spoor

Re-integratie van uw medewerkers naar passende arbeid maakt van alle partijen een winnaar!

Tweede Spoor Beperkt uw schadelast

Outplacement

Reïntegratie van ex-medewerkers in de WIA maakt van alle partijen een winnaar!

3de Spoor gericht persoonlijke aandacht

Arbeidsdeskundig Onderzoek

Reïntegratie van ex-medewerkers in de WIA maakt van alle partijen een winnaar!

3de Spoor gericht persoonlijke aandacht

Re-integratie Derde Spoor

Derde spoor omvat de reïntegratie van (ex)werknemers met een WIA/WGA uitkering. Deze (ex)werknemers kosten u als werkgever ongemerkt veel geld. Of u nu wel of niet eigenrisicodrager WGA bent, na de Poortwachterperiode bent u nog 10 jaar verantwoordelijk voor de re-integratie van uw zieke medewerker die in de WGA terecht gekomen is. Hierbij wordt het principe ‘De vervuiler betaalt’ gehanteerd.
 

De consequenties voor u als werkgever als u geen Eigen Risicodrager WGA bent
Voor (ex)werknemers die na de Poortwachterperiode in de WIA/WGA terecht komen betaalt u als werkgever uiteindelijk alsnog de rekening. U bent immers nog 10 jaar voor deze medewerkers verantwoordelijk en dit merkt u aan uw gedifferentieerde WGA premie. Doordat uw zieke medewerkers de WIA/WGA zijn ingestroomd verhoogt het UWV/Belastingdienst uw gedifferentieerde WGA premie. Omdat deze verhoging over uw gehele loonkosten van alle medewerkers wordt berekend gaat het om aanzienlijke bedragen.

De consequenties voor u als werkgever als U Eigen Risicodrager WGA bent
Heeft u risico particulier verzekerd (Eigen Risicodrager WGA) dan geldt feitelijk hetzelfde als hierboven. Uw verzekeraar zal, bij instroom WIA/WGA, haar schadelast aan u doorberekenen door de premies voor deze verzekering aanzienlijk te verhogen.

Oplossing
U kunt op deze aanzienlijke kosten besparen door ook na de Poortwachter periode actief uw verzuimende medewerker (WGA) te blijven volgen. Mocht het immers zijn dat deze medewerker buiten de WGA (35-80% loonverlies) valt dan beperkt u de schadelast en dalen uw premies. Hiervoor zijn de volgende mogelijkheden:
 

  1. Van WGA naar WW: Doordat de belastbaarheid van uw medewerker toeneemt wordt het loonverlies van uw verzuimende medewerker mogelijk lager dan 35%. Uw medewerker valt hiermee in de WW en daarmee uit de WGA.
  2. Van WGA naar IVA: Doordat de belastbaarheid van uw medewerker afgenomen is wordt het loonverlies mogelijk hoger dan 80% (duurzaam). Uw medewerker valt hiermee in de IVA en daarmee uit de WGA.
  3. Van WGA Volledig/Niet duurzaam naar IVA: Uw medewerker die een loonverlies van meer dan 80% heeft maar niet duurzaam arbeidsongeschikt is valt binnen de WGA. Na verloop van tijd kan gesteld worden dat er toch sprake is van duurzame arbeidsongeschiktheid.  Uw medewerker valt hiermee in de IVA en daarmee uit de WGA.
  4. Re-integratie naar passende arbeid: U heeft voor uw WGA medewerker, door opleiding en bemiddeling, werk gevonden waardoor de loonwaarde is toegenomen / het loonverlies afneemt. Uw medewerker valt hierdoor uit de WGA.

Diensten van Derde Spoor BV:
Derde Spoor BV biedt de volgende diensten aan waarmee u schadelast beperkt en kunt besparen op uw Gedifferentieerde WGA Premie / WGA Polispremie:
 
  1. Dossiercheck: Derde Spoor BV checkt de huidige status van het WGA dossier. Deze check is kosteloos. Mocht blijken dat wij, administratief, direct het dossier uit de WGA kunnen halen dan rekenen wij eenmalig een fee van 999 euro. U bespaart hiermee direct aanzienlijk op uw premies.
     
  2. Monitoring: De bedrijfsartsen, case-managers en arbeidsdeskundigen van Derde Spoor BV checken periodiek de status van uw WGA dossiers. Hierbij wordt bekeken of de belastbaarheid van uw medewerker is veranderd en daardoor sprake is van een andere loonverlies waarmee uw medewerker mogelijk buiten de WGA valt. Wij zullen dan tegen de beschikking beroep aantekenen en/of een herbeoordeling bij het UWV aanvragen. Hiermee wordt uw gedifferentieerde WGA premie verlaagd en/of vervalt de schade last voor uw verzekeraar waardoor u aanzienlijke premieverhogingen voorkomt.

    WGA Monitoring BASIS: 395 euro per jaar per dossier (jaarlijkse check)
    WGA Monitoring INTENSIEF: 745 euro per jaar per dossier (jaarlijkse check)
     
  3. Actieve begeleiding 3e Spoor (Derde Spoor Re-integratie): Uw medewerker in de WGA wordt actief naar werk bemiddeld. Derde Spoor BV traint uw medewerker in het solliciteren, vinden van passende vacatures en begeleidt uw medewerker naar een nieuwe baan. Hiermee valt uw medewerker buiten de WGA. Uniek hierin is dat Derde Spoor BV één-op-één uw medewerker begeleidt (dus niet in groepsverband). Dit verhoogt de slagingskans aanzienlijk. Going Concern heeft ruime ervaring met de reïntegratie van (ex)werknemers naar een nieuwe baan met passende arbeid. Wij bieden een individueel traject, gericht op het benutten van de beschikbare mogelijkheden. Ook uw (ex)medewerker is gebaat bij een dergelijk traject aangezien dit resulteert tot een actieve deelname aan de arbeidsmarkt. Er zijn dus alleen maar winnaars! Going Concern heeft een eigen methodiek om in 3 fases de restverdiencapaciteit van uw (ex)medewerker te benutten. Door deze methodiek wordt de kans op het vinden van een passende functie tot 75 procent vergroot!
1. Onderzoek
De eerste stap van ons reïntegratietraject tweede spoor staat in het teken van de kennismaking met uw werknemer en het in kaart brengen van zijn of haar wensen, capaciteiten en perspectieven. Hiervoor nemen wij de tijd in 2 persoonlijke gesprekken van ongeveer 1,5 uur.


Eerste gesprek

In het eerste gesprek met uw werknemer:
 
  • Maken we kennis en nemen we zijn persoonsgegevens met hem door
  • Leggen we uit wat de Wet Verbetering Poortwachter en de WIA voor hem betekent
  • Bespreken we wat we tijdens het traject van hem verwachten en wat hij van ons mag verwachten
  • Vertellen we hoe het verdere verloop van het traject eruitziet
  • Nemen we een toets af om de persoonlijkheid, competenties en/of beroepswensen van uw werknemer in kaart te brengen.


Tweede gesprek

Na ongeveer 2 weken hebben we het tweede gesprek met uw werknemer. Daarin:
 
  • Bespreken we de uitslag van de toets
  • Praten we over de kennis en kunde die uw werknemer in huis heeft
  • Leggen we uit hoe hij een goed cv (curriculum vitae) kan samenstellen en opmaken
  • Bepalen we welke functies voor hem geschikt zijn
  • Bekijken we of hij misschien bij- of omscholing nodig heeft.  


Altijd maatwerk

Natuurlijk kijken wij altijd naar de persoonlijke wensen en mogelijkheden van uw werknemer. Daar stemmen wij het traject nauwkeurig op af. Daarom kan een traject afwijken van de opbouw zoals we die hierboven schetsen.  
2. Training
In stap 2 van het reïntegratietraject tweede spoor staat het leren solliciteren centraal. Uw werknemer maakt zich de vaardigheden eigen die essentieel zijn voor het zoeken naar een baan. Dit gebeurt in 2 bijeenkomsten van 2 uur.
 

Vaardigheden 

In deze training leert uw medewerker onder meer:
 
  • Wat een sollicitatieplan is en hoe hij dat (samen met de trainer) maakt
  • Hoe en waar hij de vacatures vindt die passen bij zijn wensen en mogelijkheden
  • Hoe hij een goede sollicitatiebrief schrijft
  • Wat zijn kwaliteiten zijn en hoe hij die het beste overbrengt
  • Hoe hij zich voorbereidt op een sollicitatiegesprek
  • Hoe hij een sollicitatiegesprek voert
  • Hoe hij zichzelf presenteert tijdens een sollicitatie


Begeleiding

Daarnaast begeleiden wij uw medewerker heel praktisch en doelgericht bij zijn sollicitaties. Tegelijk houden we in de gaten of hij zich voldoende inzet en kunnen we bijsturen als dat nodig is.


Maatwerk

Ook in deze fase van het reïntegratietraject stemmen wij onze training af op de behoefte van uw werknemer. Zodat hij de begeleiding krijgt die precies past bij zijn wensen en capaciteiten.
3. Begeleiding
In dit onderdeel van het tweedespoortraject is de training afgerond en komt het erop aan dat uw werknemer zelf gaat solliciteren. Wij begeleiden hem daarbij op de manier die het beste bij zijn capaciteiten past.


Zelfstandig solliciteren

Kan uw medewerker grotendeels zelfstandig solliciteren? Dan heeft hij weinig ondersteuning nodig. Onze begeleiding heeft dan meer een controlerend karakter.


Actieve begeleiding

Er zijn ook werknemers die meer begeleiding nodig hebben bij het solliciteren. In dat geval ondersteunen wij uw werknemer ook bij de praktische kant van zijn zoektocht naar werk.


Een passende functie gevonden…

Onze begeleiding houdt niet op zodra uw werknemer een passende functie gevonden heeft
 
  • Wij nemen in de eerste periode regelmatig contact op met uw oud-werknemer om te horen hoe de nieuwe baan bevalt.
  • Uw werknemer kan ook op detacheringsbasis aan het werk bij een nieuwe werkgever. Wij geven graag advies over de (financiële) voordelen én de praktische uitwerking hiervan.


... of toch niet?

Vindt uw werknemer binnen 2 jaar geen nieuwe baan, dan kan hij een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA) aanvragen. Ook daarbij bieden wij u en uw werknemer ondersteuning en advies. Komt uw medewerker niet in aanmerking voor WIA? Dan neemt het UWV de begeleiding van ons over.

Derde Spoor BV is er ook voor WGA Verzekeraars!
Als WGA verzekeraar kunt u natuurlijk ook bij Derde Spoor BV. Door onze resultaatgerichte aanpak beperken wij uw schadelast. Derde Spoor BV beoordeelt uw dossiers en zo nodig starten wij actief de reïntegratie op. Heeft u meerdere dossiers tegelijk dan doen wij u graag een interessant aanbod!
 

Re-integratie zonder zorgen

Wij nemen de zorg voor het Derde Spoortraject graag van u over. Waarom zou u voor ons kiezen?
 
  • Wij nemen u alle werk uit handen zodat u er geen omkijken meer naar heeft.
  • U profiteert van onze jarenlange kennis van de arbeidsmarkt.
  • U profiteert van onze partners zoals psychologen, budgetspecialisten, therapeuten e.d.
  • Wij stemmen het traject nauwkeurig op de wensen en mogelijkheden van uw werknemer af.
  • U krijgt een helder en overzichtelijk verslag van de voortgang van het traject.
  • U (ex)medewerker krijgt individuele aandacht: één-op-één!
arrow_upward